Datum:

30.11.2016. 19:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

General Motors je objavio detalje o svom najavljenom poluautomatskom sistemu vožnje nazvanom Super Cruise u pismu adresiranom na NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

U pismu stoji da će sistem omogućavati vozaču da skloni svoje ruke sa upravljača, ali ukoliko saobraćaj postane previše intenzivan ili vozaču pažnja odluta, Super Cruise će ga upozoravati.

Ukoliko vozač ne uspe da odgovori na ova upozorenja, vozilo će početi da usporava i automatski će upaliti poziciona svetla. Ovo je slična procedura koju je Tesla usvojila u svom najnovijem Autopilot sistemu, nakon saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom u maju.

Prema pisanju Rojtersa, Super Cruise sitem neće uvek moći da se aktivira, već će to zavisiti od procene sistema da je njegova aktivacija najbezbedniji izbor. U pismu koje je NHTSA uputila General Motorsu stoji da je neophodno da ovaj proizvođač preduzme sve korake u vezi sa tim da ovo rešenje ne predstavlja nerazuman rizik po bezbednost u saobraćaju.

Ovaj softver trebalo je da se nađe u okviru Cadillac CT6 modela koji je trebalo da bude predstavljen ove godine, ali je odložen za narednu godinu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)