Datum:

22.10.2013. 13:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6179 pregleda

Pojavili su se novi, sveži detalji o predsedničkoj limuzini Baraka Obame, više od tri godine nakon što je “Zver”, kako je zovu, predstavljena.

Iako na prvi pogled podseća na Cadillac, predsednička limuzina skoro je u potpunosti drugačija, objasnio je jedan od agenata Tajne službe. Zanimljivo je to da je sve na njoj – od oznaka na haubi pa do prtljažnika – veće nego kod standardnih modela. Do sada je napravljeno 12 vozila, a za njih se pobrinulo General Motorsovo odeljenje R&D iz Detroita. Pomenuti agent ovaj automobil opsiuje kao “kamion koji izgleda kao limuzina. Tako se i kreće.”

Sa potrošnjom od 63.5 litara na 100 kilometara, sigurno neće biti proglašeno ekološkim vozilom godine. Zbog bezbednosti, odnosno blindiranosti, njena težina iznosi 6.800 kilograma i nemoguće ju je otvoriti iznutra.

I rezervoar je takođe blindiran, obmotan specijalnom penom za zaštitu u slučaju nezgode ili napada. Tu su i sistem zaštite protiv požara, kako motora, tako i kompletne unutrašnjosti, uz specijalne mehanizme zaključavanja, mod za noćni vid na prednjoj maski i blindirane branike i vrata.

Predsedničku limuzinu pokreće V8 motor, a u unutrašnjosti se nalaze satelitski telefon i specijalni interaktivni video sistem. Debljina vrata iznosi osam inča, dok su prozori takođe otporni na metke i pet inča debeli. Sve to pruža maksimalnu zaštitu koja se može naći na tržištu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)