Datum:

21.12.2012. 22:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7488 pregleda

Nedavno je objavljeno da Audi sprema novi superautomobil, pozicioniran iznad trenutnog R8 modela, odnosno na samom vrhu ove modelske linije. Za sada je njegova oznaka R20, neki izvori kažu i R10, a trebalo bi da bude bolji od McLarenovog P1 superautomobila, odnosno otelotvorenje putničkog Le Mans LMP1 vozila.

Drugi poznati detalji tiču se njegovog motora, koji bi trebalo da razvija više od 700 KS i 1000 Nm obrtnog momenta, ali ne zna se koja pogonska jedinica će pokretati ovaj dizel-električni superautomobil. Ipak, zahvaljujući svežim informacijama, može se steći jasnija slika o tome kakav automobil je u pitanju.

Kada je reč o dizajnu, on će definitivno biti inspirisan R10 Le Mans trkačkim automobilom, u kombinaciji sa rešetkom iz jednog dela sa ugrađenim LED svetlima, podesivim zadnjim spojlerom u funkciji vazdušne kočnice i sa ventilacionim otvorima na prednjem i zadnjem krilu. Pored toga, imaće kabinu sa “galebova krila” vratima, slično kao i R18 superautomobil, sa dodatnim naprednim aktivnim aerodinamičkim sistemom.

Elementi R18 automobila prevladavaće i u unutrašnjosti, gde će centralni displej biti postavljen na crnoj kontrolnoj tabli, sa sedištima aktivnih kontura sa ugrađenom opremom iz trkače verzije. Biće opremljen i kamerama, a one bi mogle zameniti bočne retrovizore.

Nagađa se da će njegov motor biti twin-turbo V6 sa 550 KS. Dodatnu snagu obezbeđivao bi par električnih motora od 75 KS koji bi pokretao prednje točkove, što se približava snazi od pomenutih 700 konja. Ovakav sistem obezbeđivao bi veći obrtni momenat, nultu emisiju štetnih gasova i upravljanje snagom automobila.

Najnoviji izveštaji predviđaju da će R20 možda javno debitovati na Pebble Beach događaju 2015. godine, pre nego što se nađe na proizvodnoj traci naredne godine. S obzirom na dugotrajan razvoj ovakvog automobila, ali i njegovu visoku cenu, predviđa se da će biti napravljeno između 100 i 250 jedinica.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)