Datum:

30.07.2011. 17:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7684 pregleda

Najnovija australijska studija navodi da depresivni tinejdžeri imaju veću verovatnoću da učestvuju u automobilskoj nesreći u odnosu na svoje mentalno stabilnije vršnjake. Izveštaj objavljen u ”Prevenciji povreda” upozorava na činjenicu da depresivne osobe ćešće mogu pokazati samodestruktivno ponašanje u vozačkim navikama.

Nije novost da mlađi vozači češće učestvuju u saobraćajnim nesrećama. Istraživači ističu da su osobe između 17 i 24 godine starosti učestvovale u 22.3%  saobraćajnih nesreća u 2008. godini, ali studija sprovedena na 1.284 mlada vozača pokazuje da su neprilagođenim brzinama sklonije osobe sa znacima anksioznosti i depresije.

Učesnici istraživanja mišljenja su da rezultati ukazuju na visoku povezanost između mentalnih bolesti i rizičnog vozačkog ponašanja, ali je dobro zapamtiti da se ovi nalazi zasnivaju na samoopisnom ponašanju, a ne na objektivnim naučnim posmatranjima. Ipak, studija sugeriše da mentalno stanje može biti dobar prediktor toga ko predstavlja opasnost iza volana.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)