Datum:

05.12.2013. 22:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6085 pregleda

Kompanija “Delta Wing Technologies”, poznata po učešću na trkama izdržljivosti sa svojim čudnim, gotovo trouglastim automobilom, kao i Don Panoz, farmaceutski tajkun, jedan od osnivača američke Le Mans serije i vlasnik kompanije „Panoz“ iz koje su izašli brojni trkači automobili, odlučili su da tuže japanski Nisan zbog nedavno predstavljenog projekta “BladeGlider”, ali i “ZEOD RC” trkačkog modela, za koje smatraju da direktno potiču od “DeltaWing” vozila i predstavljaju jednu vrstu intelektualne „krađe“.

Naime, nakon što nije uspeo da ubedi čelne ljude u “IndyCar” seriji, “DeltaWing” se odlučio za “Le Mans” nastup, te u međuvremenu, u celu priču „uvukao“ i Nisana kao snabdevača motora za ovaj kontroverzni projekat.

Nisan "BladeGlider"

Nisan “BladeGlider”

Nedavno je, međutim, Nisan odlučio da se povuče iz svega, da bi samo pre nedelju dana, na Salonu automobila u Tokiju, po prvi put javno predstavio svoja dva koncepta – trkački “ZEOD RC”, koji umnogome podseća na “DeltaWing” projekat, kao i putničku verziju pod imenom “BladeGlider”.

Zbog toga je “Delta Wing Technologies”, vlasništvo pomenutog Don Panoza, pokrenulo sudsku tužbu zbog navodne krađe intelektualne svojine, ali ne samo protiv Nisana, već i pojedinih ljudi zaposlenih u ovoj japanskoj kompaniji.

Pre svega, optuženi su šef motorsport odeljenja, Daren koks, kao i Ben Bovlbi, jedan od glavnih inženjera, koji je u Nisan prešao iz “Delta Wing Technologies”, a bio je zadužen kao vođa tima na pomenutom “DeltaWing” projektu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)