Datum:

17.10.2010. 13:02

Autor:

Ivan Minić

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 14175 pregleda

Delova za vozila iz starog programa „Zastave“ ima do 2015. godine. Direktor fabrike automobila Radomir Petrović izjavio je za „Blic“ da je u novembru 2008. godine prestala proizvodnja automobila domaćeg programa u „Zastavi“, ali da su ispoštovani svi ugovori prema kupcima.

Ovih dana glavnim gradom se pronela vest da delova za zastavina vozila nema, što istraživanje „Blica“ opovrgava. Beogradski prodavci ističu da mesta panici nema jer delova ima i za narednih nekoliko godina.

– Prvi put čujem da su počele nestašice bilo kojih delova za „Zastavine automobile“ jer u ponudi ima i limarije, i motornih grupa, i filtera, i svećica… – praktično svega. Konkretno od delova koje mi imamo u ponudi može da se sklopi 90 odsto „jugo keca“. Vlasnici „Zastavinih“ automobila za delove ne treba da se sekiraju, jer delova će biti bar narednih godina – kaže Sanja Veselinović, vlasnik „Start auta“ iz Kaluđerice.

Slične komentare čuli smo i u prodavnicama „Šop invest“ koje posluju u 27. marta, Maričkoj i Vareškoj ulici, od prodavaca „TMB komerca“ koje se nalaze u Bulevaru kralja Aleksandra i Mladenovačkoj ulici u Žarkovu, i od zaposlenih u „Kiler autu“ sa Tošinog bunara.

Navode trgovaca potvrđuje i direktor fabrike Petrović:

– Svako vozilo koje je proizvela „Zastava „ je imalo garanciju na motor i komponente, i dve godine garancije na koroziju karoserije. Uz to, obezbedili smo u magacinima sve delove koji su potrebni za popravke tih automobila u narednih sedam godina. Kada je traka za montažu automobila stala, imali smo i nove školjke za 150 automobila „jugo“ i za 100 „skala“, ali su one odmah prodate.

Od 1,5 miliona automobila koji se kreću drumovima u Srbiji i koji imaju domaće registracije, 400.000 je (skoro jedna trećina), iz programa „Zastave“. Od tog broja, 300.000 vozila koja je nekada pravila kragujevačka fabrika je starije od 10 godina.

Direktor marketinga „Zastava automobila“ Vladeta Kostić kaže da je obezbeđena kompletna mehanika (delovi za veđanje ili oslanjanje vozila, menjači i transmisioni elementi).

-Kako saznajemo u „Zastavi“, i fabrika motora DMB je još uvek sposobna da napravi motor za neko od bivših modela „Zastave“, jer je pre par meseci isporučila 50 novih motora fabrici u Somboru za vozila „skala“ pik-ap.

Vlasnici „Zastavinih“ vozila, koji imaju problem da nađu neki od potrebnih delova, pomoć mogu da potraže u marketing službi „Zastave“ na broj telefona 034 323 397.

Izvor: Blic.rs

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)