Datum:

08.11.2013. 16:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2770 pregleda

Delegacija Evropske investicone banke (EIB), koju je predvodio direktor Odeljenja za zapadni Balkan Dominik Kurben, izvestila je u četvrtak ministra saobraćaja Srbije Aleksandra Antića o pozitivnim utiscima, stečenim tokom obilaska deonica na gradilištima Koridora 10.

Antić je pozvao EIB da nastavi sa podrškom Srbiji i naglasio da u nastalim okolnostima koje nameću mere štednje, neće biti novih zaduživanja, već će se zajedno sa Svetskom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), razmotriti mogućnosti delimičnog preraspoređivanja već odobrenih sredstava i njihovog usmeravanja na pripremljene projekte.

Svi započeti radovi na Koridoru 10 odvijaju se predviđenom dinamikom i EIB je spremna da osim finansijske, pruži i tehničku pomoć u izradi neophodne projektne dokumentacije, najavili su predstavnici EIB-a, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

EIB zajedno sa Svetskom bankom i EBRD-om, priprema početak projekta „Rehabilitacija puteva i unapređenje bezbednosti saobraćaja“. Cilj projekta je da se kroz obnovu već postojeće putne infrastrukture, spreči njeno dalje propadanje i istovremeno podigne nivo bezbednosti u saobraćaju.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)