Datum:

12.10.2013. 17:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 6789 pregleda

Land Rover je potvrdio da će sredinom ove dekade okončati proizvodnju svog najčuvenijeg i najdugovečnijeg modela koji se izrađuje od 1948. godine.

Vest je preneo Autonews citirajući portparola kompanije koji je izjavio da se Defender ukida iz “zakonskih razloga”. On nije precizirao o čemu se radi, a pretpostavlja se da su u pitanju bezbednosne norme i ekološki standardi.
Jedan od razloga mogao bi da bude i slaba prodaja, s obzirom da je u prvih osam meseci 2013. u Evropi isporučeno samo 561 vozilo.

Defender će imati svog naslednika, ali će to biti potpuno drugačiji, savremen model, koji se očekuje u prodaji tek krajem ove decenije. S obzirom da je Land Rover još 2011. godine predstavio DC100 Concept koji je trebalo da posluži kao osnova za novi model, postavlja se pitanje zašto se toliko kasni.

Prema analitičarima, jedan od razloga je što Land Rover traži novo konstruktivno rešenje kako bi što više čeličnih materijala zamenio lakšim aluminijumom. Novi model bio bi baziran na platformi aktuelnog Range Rovera, a moguće je i da će kompanija prekinuti dosadašnju tradiciju i premestiti proizvodnju u Indiju.

Od 1948. godine prodato je dva miliona Land Rovera Defender. Vozilo je steklo reputaciju jednog od najizdržljivijih terenaca, a koriste ga i razne javne službe, policijske i vojne snage u velikom broju država širom sveta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)