Datum:

15.12.2017. 22:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prva generacija “Dačijinog” SUV vozila “daster” prodata je, od 2010, kada se pojavila na tržištu, do danas, u više od milion primeraka.

Sada, sa novom generacijom ovog popularnog terenca, “Dačija” juri drugi milion, a do njega bi trebalo, slažu se analitičari automobilskog tržišta, da stigne brže i lakše.

Jer, novi “daster” je sačuvao sve odlike prethodnika. Spoljašnost je ostala skoro neizmenjena, što je, prema opštim ocenama, pravi pogodak, a unutrašnjost i tehnologija su znatno modernizovani i poboljšani.

Tako je, između ostalog, novi “daster” dobio kameru koja pokriva više uglova oko automobila, zatim sistem za upozoravanje nailaska vozila iz mrtvog ugla, bočne vazdušne zavesice, automatske farove, karticu za beskontaktno otključavanje i startovanje motora…

Za vožnju van asfalta, na strmim terenima, tu su sistem pomoći prilikom spuštanja niz padinu i asistencija prilikom polaska uzbrdo. “Daster” je opremljen i sistemom za nadziranje rada 4×4 pogona, kompasom i sistemom koji pokazuje ugao nagiba vozila u realnom vremenu.

Pod haubom će se nalaziti dva benzinca i dva dizelaša. Benzinci – “SCe 115” i “TCe 125”. Oba su dostupna u varijantama sa pogonom 2WD i 4WD, i uparena sa manuelnim menjačima.

Dizelaši su “dCi 90” samo sa prednjim pogonom (2WD) i “dCi 110” u varijantama sa pogonom 2WD i 4WD. Snažniji dizel motor, osim sa manuelnim, može da bude povezan i sa EDC automatskim menjačem.

Benzinac “SCe 115” će biti dostupan i u verziji sa pogonom na TNG.

Novi “daster” u evropske prodajne salone stiže 2018, kada će biti poznata i cena.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)