Datum:

09.08.2011. 19:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 8280 pregleda

Proizvođač personalnih GPS uređaja, Garmin, nedavno je dodao likove iz ”Zvezdanih ratova” Dart Verdera i Jodu na listu dostupnih glasova koje korisnici mogu izabrati da im daju instrukcije kuda treba da voze da bi stikli na željenu lokaciju.

Iako mnogi smatraju da Jodine instrukcije mogu prilično zbunjujuće, zbog specifičnog stila govora, Garmin je ipak odabrao da integriše glas ovog Džedaj Mastera u svoj glasovni program i čini se da je napravio dobar potez. Joda, između ostalog, govori stvari poput ”da produžiš do označenog pravca tvoja je sudbina” i ”levo trebao bi da skreneš”. Kada stignete na željenu destinaciju, na to vas podseti muzička tema iz ”Zvezdanih ratova” sa jednom rečenicom koju izgovara Obi-Van Kenobi. Poslušajte ovde.

Glas Dart Vejdera podjednako je interesantan kao i zvuci njegovog lajtsejbera i čuvenog teškog i mehanizovanog disanja. Većina fanova ”Zvezdanih ratova” oduševiće se činjenicom da se, kada stignu na destinaciju, čuje čuvena kompozicija ”Imperial March”. Kako izgleda kada vam Dart Vejder daje instrukcije, poslušajte ovde.

Kris Hilton, direktor ”Locuto”-a, koji je sarađivao sa Lusacfilmom pri kreiranju ovih glasova, smatra da je upotreba glasova Jode i Dart Vejdera ukombinovana sa nezaboravnom ”Imperial march” muzikom Džona Vilijamsa odlična ideja, koja pravim fanovima omogućava da im svako putovanje bude mala galaktička avantura.

Zainteresovani korisnici mogu downloadovati glasove Sit Lorda i Džedaj Mastera za 12.99 dolara na Garminovom zvaničnom sajtu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)