Datum:

30.07.2017. 23:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Dok je kod nas otvorena prva električna stanica sa jednim punjačem za četiri vozila, u Danskoj se taj broj popeo na 2.030 javnih električnih punjača.

Međutim, samo po sebi ovo i ne bi bila vest! Vest glasi: U Danskoj je broj električnih punionica nadmašio broj benzinskih pumpi, kojih na teritoriji Danske ima 2.028.

Simbolična razlika, koja mnogo više govori o tome ko i kako dočekuje svoju budućnost. Ipak, da “nije zlato sve što sija” potvrđuje i trenutna kriza u prodaji električnih vozila u ovoj zemlji budući da je država smanjila subvencije za nabavku vozila na električni pogon.

Od tada, je u Danskoj prodato samo 182 električna automobila, od čega samo 17 privatnim korisnicima, što je veliki pad u odnosu na 4.605 prodatih 2015. godine, objavio je „Kopenhagen post“.

Pad je kasnije pripisan ljudima koji su odustali od kupovine električnih automobila zbog smanjenja subvencija, dok mnogi stručnjaci tvrde da je naknadno uvedeni poreski režim „potpuno ubio ovo tržište“.

Ipak, najnovije vesti govore da je Danska Vlada shvatila svoju pogrešnu procenu i da, navodno, trenutno revidira kontroverzni porez. Lutanja Danaca koristi susedna Norveška jer je u međuvremenu postala prva zemlja na svetu u kojoj su električna vozila nadmašila tradicionalne automobile na fosilna goriva.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)