Datum:

29.10.2015. 22:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4587 pregleda

Razmeđu Zlatibora i Tare možete “osvojiti” nadaleko čuvenom Šarganskom osmicom, prugom uskog koloseka, ali i moćnim terenskim vozilima!

U oba slučaja, adrenalin će vam zagrejati dušu, a osmeh neće silaziti s lica dok vam se sva čula prepuštaju čarobnom svetu u kojem shvatate da je život čudo, baš kao što to reče i čuveni Emir Kusturica u istoimenom filmu za čije potrebe je prvobitno i počela izgradnja Drvengrada, na brdu Mećavnik.

I baš ovaj grad od Kustinih snova bio je cilj karavana “džipova” koji su krenuli sa Zlatibora, pa šumama i gorama, preko bistrih planinskih potoka, kroz vrtače i uvale, preko oštrih kamenjara i travom obraslih proplanaka još skrivenih od prvih mrazeva, stigli na suncem okupani Mećavnik.

“Dane avanture Džipa 2015” organizovala je kompanija “Fijat Krajsler automobili Srbija”, koja se i ovom, samo jednom u nizu manifestacija u ovoj godini, sprema da početkom 2016. obeleži 75. rođendan brenda koji je sinonim za “of-roud” vožnju.

U karavanu je bilo 26 vozila – od moćnih “grand čirokija”, “čirokija” , “vranglera”, pa do apsolutnog svetskog hita u kategoriji “malih terenaca” – “renegejda”.

Izuzetno tešku stazu uspešno su savladali svi učesnici, čak i vozači koji su tek nedavno postali članovi “Džip” porodice. Teško je bilo poverovati da i “renegejd” s pogonom na samo prednjim točkovima može da savlada oštre uspone, da “preskoči” preko potoka, “protrči” kroz blatnjave useke…

– Brend “Džip” već 23 meseca uzastopno beleži rast prodaje svuda u svetu. U Evropi je za prvih devet meseci postignut rast prodaje od neverovatnih 158,7 odsto, a apsolutni hit je “renegejd”, koji učestvuje u ovom rezultatu sa 61 odsto – rekao je direktor marketinga FCA Srbija Boris Čučković.

U toku je i velika prodajna akcija u Srbiji u kojoj se, uz zamenu starog za novo vozilo, nudi i ograničena količina svih tipova “džipa”.

Početna cena “renegejda” je 15.490 evra, a uz umanjenje za procenjenu vrednost vašeg vozila, u FKA Srbija nude i povoljne uslove kreditiranja.n

Brojke

  • 158,7 odsto je porasla prodaja “Džipa” u Evropi
  • 23 meseca uzastopce raste prodaja ovog brenda
  • 15.490 evra košta bazni model “renegejda”

auto-zlatibore-(3)

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)