Datum:

09.12.2011. 10:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6509 pregleda

Nije važno samo prevesti se, već i kako! Sudeći prema iskustvima taksi udruženja, Srbi su vrlo izbirljivi, pa imaju veoma šarolike prohteve. Mnogima su važna i sedišta i temperatura, pa čak i to kakve je konstitucije vozač!

– Imali smo jednog gospodina koji je svakog vikenda putovao iz Beograda do Novog Sada i isključivo je želeo da se vozi „Zastavinim“ vozilima. Jedan od najčešćih prohteva je da taksista bude mlad, a ako me pitate za razloge, njih verovatno ima nekoliko – navodi Nenad Glavčić iz „Maksis“ taksija.

Sa sličnim zahtevima se javljaju i mušterije „Luks“ taksiju, pa se tako i njihovi takođe tiču kvaliteta vozila ili životne dobi taksiste. Jovica Pantović iz „Luksa“ objašnjava da specijalne prohteve obično imaju gospođe.

– Bilo je raznih specijalnih zahteva i oni nam uglavnom dolaze od dama. Na primer, jedna gospođa je stalno tražila visoka sedišta, ali se dešavalo i da žene traže vozača koji nije debeo – kaže Pantović i dodaje da se često dešava da mušterije traže brzo vozilo ili mlađeg vozača.

Naši sagovornici navode da se dešava da mušterije imaju neke potpuno racionalne zahteve kao što je toplo i ugrejano vozilo u zimskom periodu. Dešava se, kako objašnjavaju, da vozilo stoji na taksi stanici dugo i da ne stigne dovoljno da se ugreje dok ode po stranku. Ipak, dispečeri i taksisti imaju razumevanja i za one manje racionalne zahteve poput želje da vozilom upravlja mlađi vozač.

– Pretpostavljam da se među starijim taksistima često nađu neki koji vole dosta da pričaju ili žargonski rečeno „smaraju“. Mušterije koje putuju na duže relacije možda ne žele da ih taksista zapitkuje ili jednostavno ne žele da pričaju u toku vožnje, pa je možda i to jedan od razloga zašto traže mlađe. A možda je i nešto sasvim treće u pitanju – objašnjava Nenad Glavčić.

Autor: Filip Balunović/Izvor: Alo

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)