Datum:

13.12.2014. 23:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4141 pregleda

Većina žena izbegava vožnju u zimskim mesecima, kada su uslovi na putu i vremenske prilike nepredvidivi. Istraživanje kompanije „Goodyear Dunlop1 Heels on heels“ u Belgiji pokazalo je da se žene generalno pri vožnji osećaju sasvim opušteno, a svaka treća veruje da je bolji vozač od svog partnera.

Uprkos tome što predstavnice nežnijeg pola poslednjih godina imaju više samopouzdanja, većina njih još je nesigurna u pogledu vožnje u zimskom periodu, a 84 odsto žena se za volanom oseća nelagodno zbog opasnosti od klizanja.

Iz ovog razloga, više od polovine žena bi svoj auto ostavile parkiran kod kuće. Podaci pokazuju da 14 odsto žena zimi uopšte ne seda za volan, 32 odsto izbegava vožnju ako postoji opasnost od poledice, a sedam odsto žena potraži neko drugo rešenje za prevoz kad su putevi pokriveni snegom.

Čak tri od četiri žene s vozačkom dozvolom strahuju da bi u zimskim mesecima mogle da izgube kontrolu nad vozilom kojim upravljaju. Tako 45 odsto njih strahuje da će automobil da im se ugasi na raskrsnici, dok ih se 33 odsto plaši da će ostati blokirano u saobraćajnoj gužvi.

Žene vozači kojima je sigurnost u saobraćaju na prvom mestu istovremeno su pristalice upotrebe zimskih pneumatika. Ove pneumatike koristi čak 41 odsto žena, a samo 16 odsto njih se protivi zakonom propisanoj upotrebi zimskih pneumatika.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)