Datum:

27.06.2014. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2747 pregleda

Izvršni odbor nemačkog proizvođača automobila Dajmlera će kroz dve nedelje odobriti proizvodnju Mercedes-Bencovog kompaktnog sedana A-klase i modela CLA u fabrici japanskog Nisana u Meksiku, pišu nemački mediji.

Proizvodnja tih vozila odvijaće se u Nisanovoj fabrici u meksičkom gradu Aguaskalientes, preneo je nemački list “Menadžer magazin”, pozivajući se na neimenovane izvore iz Dajmlera.

Kako dalje prenose mediji, zajednička proizvodnja Nisana i Mercedesa je namenjena izvozu, a pre sve na tržište SAD, počev od 2017. godine.

Očekuje se da godišnja proizvodnja u tom pogonu bude između 100.000 i 150.000 vozila, međutim, Dajmler i Nisan nisu želeli da komentarišu spekulacije medija.

Zbog brojnih ugovora o slobodnoj trgovini, jeftine i obučene radne snage, ali i blizine izuzetno važnog američkog tržišta, Meksiko je privlačna investicija za nemačke proizvođače automobila.

Iz tih razloga, nemački BMW je takođe sve bliži odluci o otvaranju fabrike u Meksiku, u kojoj će proizvoditi automobila iz “serije 1” i “serije 3”, pisao je početkom ovog meseca nemački list “Handelsblat”.

Nemački Audi, takođe, gradi fabriku u meksičkom gradu San Hose Ćiapa, sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od oko 150.000 vozila marke Q5 SUV počev od 2016. godine.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)