Datum:

11.09.2016. 20:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Direktor marketinga kompanije Daimler Hubertus Troska rekao je da ova kompanija planira da prodaje Mercedes-Benzove električne automobile u Kini, odnosno da koristi povlastice koje vlada ove države nudi za prodaju električnih vozila.

Troska je rekao da je, zahvaljujući poreskim olakšicama i drugim vidovima podrške, broj električnih automobila prodat u toku prošle godine nadmašio brojku od 300.000, što je Kinu učinilo najvećim svetskim tržištem električnih i plug-in hibridnih vozila.

Tokom konferencije analitičara i investitora u Pekingu, Toska kaže da je većina ovih vozila imalo cenu nižu od 37.515 dolara (250.000 juana) i da su ih mahom prodavali kineski proizvođači. On je rekao da smatra da će električna vozila ove kompanije postati značajan faktor na kineskom tržištu.

On nije otkrio nikakve detalje o troškovima, ceni ili vremenu kada će se ovi automobili pojaviti na kineskom tržištu, ali je poznato da će Mercedes predstaviti više detalja o ovim planovima tokom Salona automobila u Parizu. Nova vozila trebalo bi da se proizvode pod novim subrendom ove kompanije.

Daimler trenutno prodaje samo dva EV-a u Kini, jedan pod Smart, a drugi je Denza brendom. Lokalna linija ovog proizvođača uključuje plug-in hibridne verzije C-Klase, S-Klase i GLE.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)