Datum:

12.02.2019. 21:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izvršni direktor Daimler grupacije Diter Zeče je priznao da njegova kompanija vodi pregovore sa kompanijom Geely o proširenju saradnje. Ova vest stiže nakon informacije da Nemačka preduzima neophodne mere kako bi zaštitila nacionalnu autoindustriju od stranih rivala.

Naime, juče se u medijima pojavila informacija da Nemačka namerava da investira u proizvođače automobila iz te zemlje. Drugim rečima, Nemačka bi kupila deo akcija tih kompanija. Na taj način bi sprečila koncerne iz stranih zemalja da preuzmu veći deo njene autoindustrije.

Što se saradnje između grupacija Daimler i Geely tiče, prošlog oktobra su one sklopile sporazum o osnivanju firme za deljenje prevoza u Kini. Pre toga je Geely kupio udeo od 9,69% akcija nemačkog proizvođača. Tom prilikom su zvaničnici kineske kompanije najavili da je njihov cilj formiranje alijanse sa nemačkim koncernom. Osnivač gurpacije Geely, Li Sifu je tada potrošio čak 9 milijardi dolara i dobio je najveći pojedinačni udeo u akcijama kompanije.

Ovoga puta je Diter Zeče izjavio da Daimler pregovara o dodatnoj saradnji sa grupacijom Geely. On nije objasnio o čemu se radi, ali je naveo da se pregovori tiču “drugih tema koje imaju veće dimenzije”. Tako prenosi agencija Rojters.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)