Datum:

28.12.2011. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7161 pregleda

Pre mesec dana saznali smo da će Daimler AG otkazati Maybach brend kao rezultat dugotrajnih razočaravajućih prodajnih rezultata. Mnogi bi stoga zaključili da je sasvim logično da se cene ovih luksuznih nemačkih automobila smanje kako bi se pospešila prodaja. Ali Daimler se sa time uopšte ne slaže; naprotiv.

Naime, nedavno je izdata direktiva da se cena Maybachove najnovije linije poveća za 4.000 dolara. Iako je u pitanju povećanje od samo 1% u poređenju sa cenama ove godine, što je relativno mala količina novca za one koji su inače u stanju da kupe Maybach, ova odluka je svakako nesvakidašnja. Ipak, Maybach je otkazan zbog nedostatka potražnje i svakako je pomalo nerealno očekivati da će porast cena dovesti do željenog rezultata, odnosno dobre prodaje.

Daimler će nastaviti da proizvodi Maybach modele sve do pete generacije S-Klase koja će biti predstavljena 2013. godine. Mercedes ima u planu da poveća broj vozila nastalih iz S-Klase sa trenutnih tri na šest. Nova generacija S-Klase biće u ponudi sa tri različita međuosovinska odstojanja i šest različitih karoserija, uključujući i S600 Pullman koji će biti pozicioniran na samom vrhu ranga.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)