Datum:

19.10.2015. 22:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3384 pregleda

Volkswagen je iznajmio usluge Kristine Homan-Denhart, službenicu iz Daimlera, zaduženu za pravne odnose i unutrašnju politiku. Obično, ovo i ne bi bila neka specijalna vest, ali ovoga puta ona ima zadatak da pomogne kompletnoj nemačkoj automobilskoj industriji da „se opere od kolateralne štete nastale povodom prevare u vezi sa dizel motorima.“

Homan-Denhart uskoro treba da bude oslobođena ugovora sa Daimlerom, da bi preuzela tešku ulogu koja joj je namenjena u VW-u. Direktor Volkswagena, Hans Diter Peč se zahvalio Daimleru AG što se kompanija složila da pre vremena prekine ugovor sa dr Homan-Denhart. Ono što ovaj potez čini još interesantnijim je to što su Daimler i Volkswagen imali ne baš bliske odnose poslednjih godina zbog međusobnog otimanja važnih zaposlenih.

Po „Bloombergu“, ugovor Homan-Denhart sa Daimlerom je trebalo da traje do februara 2017., ali s obzirom na preuranjeni odlazak, započeće svoj rad u odboru VW-a od januara 2016. Pre radnog mesta u Daimleru, Homan-Denhart je 11 godina radila kao sudija.

Ukoliko se čita između linija, čini se da je veliki korporativni skandal Volkswagena u velikoj meri potresao same temelje nemačke automobilske industrije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)