Datum:

07.06.2018. 9:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nova “seat ibica”, koju smo imali na višednevnom testu, veoma prijatno nas je iznenadila. Novi, dopadljivi, moderan dizajn, skladnih, naglašenih linija i obilje opreme (već u osnovnom paketu) je uz odlične (“Folskvagenove”) motore, i, naravno, više nego konkurentnu cenu u ovoj kategoriji vozila, jak adut na tržištu.

“Ibica” je skrojena prvenstveno za grad. Ipak, iznenađujuća udobnost i izdašan prostor u kabini omogućiće, prosečnom srpskom kupcu, da se njome otisne i na duže staze.

Modernom kabinom dominira ekran od osam inča, tač-skrin koji vam odmah daje do znanja da su u španskoj fabrici, uz dašak leta i sunčanih plaža, u “ibicu” ugradili i najsavremeniju tahnologiju. Između ostalog, tu je i indukcioni punjač za mobilne telefone (za punjenje bez žica), vrhunski klima-uređaj, sjajan audio-sistem (“beats audio” sa 300 vati, šest zvučnika, subvuferom)…

Navigacija je integrisana, tu je i kamera za vožnju unazad zajedno sa veoma praktičnom pomoći vozaču prilikom parkiranja… Tu je i ceo sistem najsavremenijih asistencija vozaču. Od uočavanja vozila koje dolazi iz “mrtvog ugla” do procene (od strane vozila) da je vozač umoran i da je vreme za “kafe pauzu”. Naravo “ibica” će i zakočiti umesto vas ukoliko je to potrebno, smanjiće sama brzinu ukoliko vozilo ispred vas to uradi naglo…

Pod haubom “ibice” nalazi se sjajni “Folksvagenov” benzinski trocilindraš sa 999 kubnih centimetara radne zapremine.

U ponudi su verzije sa 75, 95 i 115 “konjskih snaga”. Prve dve verzije motora su uparene sa petostepenim manuelnim menjačem, dok snažnije verzije imaju šestostepeni manuelni menjač, a motor sa 115 KS je moguće kombinovati i sa sedmostepenim automatskim DSG menjačem. Prosečna potrošnja ovih motora je između 4,7 i 4,9 litara benzina na 100 pređenih kilometara!

“Seat ibica” je laka za vožnju, okretna u gradu i veoma praktična. Zapremina prtljažnika je 355 litara, a sedišta zadnje klupe se lako obaraju pa se dobije, veoma brzo i jednostavno, dovoljan prostor za prevoz i znatno kabastijih stvari.

Početna cena za “ibicu” početnom paketu opreme “referens” i motorom 1.0 sa 75 KS (petostepeni menjač) je 11.850 evra. “Ibica” koju smo mi imali na testu sa “stajl paketom opreme” i snažnijim motorom košta 12.688 evra.

Brojke

  • 4.059 mm je dužina
  • 11.850 evra je početna cena
  • 1.444 mm je visina
  • 1.780 mm je širina
  • 40 lit. je rezervoar

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)