Datum:

07.09.2017. 16:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Rumunski automobilski gigant “Dačija” koja je pod patronatom francuskog “Renoa” doživela veliki procvat, objavila je prve fotografije svog novog terenca, naslednika veoma uspešnog modela “daster”.

Iako su mnogi očekivali veće promene na drugoj generaciji ovog SUV. čelnici ove kompanije nisu izvršili, bar na prvi pogled, značajnije promene. A i zašto bi?

Jer od početka prodaje, 2010, ovog terenca, do kupaca je stiglo oko dva miliona jedinica učinivši tako da “daster” postane jedno od najprodavanijih vozila cele grupacije.

Za sedam godina, koliko je na tržištu, “dačija daster” je opravdala svoj renome. Radi se o pouzdanom, veoma upotrebljivom, kvalitetno urađenom terencu, veoma originalnog dizajna, koji je moguće nabaviti po pristupačnoj ceni. I naravno, veliki adut su bili i sjajni motori “Renoa”, pogona na sva četiri točka (“Reno-Nisan alijansa”)…

Novi “daster” koji će zvanično biti predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 12. septembra, sačuvao je svoju SUV prirodu zadržavši skoro indentičan oblik, mada sa nešto naglašenijim bokovima, branicima. Nove su i svetlosne grupe, jer je kao što je sada već postalo standard u svetu atutomobila LED rasveta zauzela primarno mesto.

Dosta promena urađeno je u unutrašnjosti automobila. Modernija, bolje opremljena kabina i sasvim sigurno dosta novina preuzetih iz modela “Renoa”, “Nisana”, garantuju da će “daster” nastaviti utabanim stazama, iako kao i svaki rasni terenac, može sa uspehom da se nosi i sa takozvanim of-roud izazovima.

Pod haubom će se naći, bar ispočetka, provereni benzinac od 1,2 litra i 1,5-litarski dizelaš.

U prodaji će se novi “daster” naći već početkom 2018. godine.

Globalni model

“Dačija daster” se prodaje ne samo u Evropi već i u Aziji, Srednjoj i Južnoj Americi, u Africi… Zanimljivo je da je na primer 2014. godine oko 40 odsto “dastera” na haubi imalo znak “Dačije”, a 60 odsto bedž “Renoa”.

“Daster” se pravi u Rumuniji, ali i u fabrikama “Renoa” u Brazilu, Kolumbiji, Indiji, Indoneziji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)