Datum:

25.02.2015. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4449 pregleda

‘Dačija” pripremila posebnu ediciju svojih vozila. Ovi modeli biće predstavljeni na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

Rumunska automobilska kompanija “Dačija”, pod okriljem francuskog giganta “Renoa”, u želji da obeleži 10 godina od “lansiranja” svojih modela na tržištu zapadne Evrope, pripremila je specijalnu ediciju svih svojih modela.

Ekskluzivne verzije, novi multimedijalni sistem i navigaciju (Dacia MEDIA NAV Evolution), dobili su modeli “daster”, “sandero”, “lodži”, “doker”, ”logan” i “logan MCV”.

Prošlo je deset godina otkako je “logan” predstavljen na tržištu zapadne Evrope (2005), i taj dan se smatra kamenom temeljcem uspeha rumunske kompanije koju je na noge postavio “Reno”.

Ova specijalna edicija, koja treba da podseti na “dane slave”, dobila je i specijalnu boju – “kosmos blu finiš”.

Zašto je izabrana baš plava boja? Iz jednostavnog razloga, kažu u rumunskoj kompaniji, jer plava boja “asocira na Dačija brend”. Ista boja je iskorišćena da se osveže i pojedini delovi kabine.

Naravno, nije sve samo u “plavoj boji”. Tu su i specijalni naplaci od lake legure i “metalno obojeni” retrovizori.

Ceo enterijer je zasnovan na prethodno uspešno, na tržištu proverenoj opremi “laureat”. Jasno, malo poboljšanoj kako i dolikuje “jubilarnom izdanju”. To uključuje i klima-uređaj, “kruz – kontrolu”, limiter brzine i eksluzivno, kožom prevučeni obruč upravljača – plus “Dacia MEDIA NAV Evolution” multimedija sistem.

au

Ovaj sistem je upotpunjen velikim “tač-skrin” ekranom (18 cm), čiji je displej sada koloran. Sada ovaj sistem ima mnogo više funkcija, pa čak obaveštava vozača i o uslovima na putu, odnosno u saobraćaju.

Sistem je kompatibilan sa “smartfonom”, pa je tako omogućen i pristup “Fejsbuku”, “Tviteru”…

Sistem uključuje i komande na obruču upravljača koje olakšavaju telefoniranje, upravljanje CD plejerom, radijom…Usavršena je i glasovna komanda.

au8

Pod haubom ovih modela će se naći svi motori kojima trenutno raspolaže “Dačija”. Terenac “daster” biće ponuđen sa pogonom i na dva i na sva četiri točka.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)