Datum:

08.06.2011. 13:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6742 pregleda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da registarske tablice na svim vozilima treba da budu zamenjene do kraja godine, dok je 2014. krajnji rok za upotrebu starih vozačkih dozvola.

Posle sastanka sa guvernerom Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem, Dačić je rekao novinarima da će na novim registarskim tablicama, koje se rade u Zavodu za izradu novčanica (ZIN), rešenja kao što su drugačiji grb i slova u latiničnom pismu koje se upotrebljavaju u srpskom jeziku, biti zamenjena sukcesivno, u skladu sa napretkom naše zemlje u evrointegracijama.

Uz velike pohvale za saradnju NBS i MUP-a, Dačić je istakao da je srpski biometrijski pasoš, po idejnim rešenjima i tehnološkim inovacijama, ispred nekih zemalja EU, u kojima se uvođenje takvog dokumenta planira tek za 10 godina.

Dačić je nagovestio da postoji mogućnost da se u kasnijim godinama postojeći biometrijski pasoš zameni postojećom ličnom kartom, tako da jedna legitimacija bude i putna isprava i lični identifikacioni dokument, napominući da takvo rešenje predviđa Nemačka u EU.

On je naveo da je od 2008. izdato 3,2 miliona biometrijskih pasoša i oko tri miliona novih ličnih karata.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)