Datum:

29.07.2015. 10:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2618 pregleda

Takata vazdušni jastuci nisu jedini koji mogu da izazovu ozbiljne probleme. Naime, novi izveštaj iz „TheDetroitBureau.com“, tvrdi da je Nacionalna administracija za bezbednost u saobraćaju pokrenula drugu istragu u vezi sa neispravnim kompresor pumpama, ali ovoga puta nije reč o Takati.

Najnoviji slučaj je vezan za 500.000 Chrysler Town and Country minivanova i Kia Optima sedana. Njihove kompresor pumpe su prozvod ARC Automotivea. Međutim, dok je sa Takatinom komponentom problem u inženjeringu i proizvodnom procesu, ovde je reč o dotrajalosti pumpi.

Briga postoji zbog prosečne starosti vozila, odnosno dugoročne izloženosti skakutanju, drmusanju, odnosno izlaganju vozila različitim vibracijama, kao i često radikalnim promenama temperature. Sve to je promenilo prirodu eksploziva, odnosno pojačalo eventualnu eksploziju.

„Sasvim je razumna pretpostavka da te stvari propadaju kako stare“, kaže analitičar Džordž Piterson za „TheDetroitBureau.com“. Šef NHTSA, Mark Rouzkajnd je podržao stav. „Automobili traju mnogo duže nego nekada“, rekao je Rouzkajnd, dodavši da bi plombe mogle da počnu da pucaju, i da se to trenutno istražuje.

NHTSA je identifikovala dva „incidenta“ do sada, mada po stručnjacima postoji bojazan da je moglo biti i drugih neidentifikovanih slučajeva. Ipak, Klarens Ditlou, iz „Center for Auto Safety“ je naglasio da čak i u starijim vozilima, vazdušni jastuci će pre pomoći nego nauditi.

Najmanje jedan proizvođač automobila je u međuvremenu savetovan nakon istrage da proveri svoje vazdušne jastuke.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)