Datum:

06.02.2019. 9:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen ID linija električnih automobila će u budućnosti postati sve veća, a već sada možda po prvi put vidimo ranu, serijsku verziju modela I.D. Crozz.

Još uvek u ranoj fazi razvoja, ovo test, protortip vozilo ima modifikovanu karoseriju sa modela Tiguan. Iako nam vozilo ne otkriva dizajn modela I.D. Crozz, možemo videti da će on biti duži od modela Tiguan. To možemo zaključiti na osnovu toga što prototip ima širi B stub. To nam daje naznake da će serijski I.D. Crozz biti duži od modela Tiguan, ali kraći od modela Tiguan Allspace.

Na fotografijama vidimo i deblje pragove, što implicira da Volkswagen verovatno pokušava da sakrije MEB platformu. Vidimo i poklopac rezervoara, koji bi zapravo mogao da krije utičnicu za punjač.

Nemački gigant nije otkrio puno informacija o ovom modelu. Međutim, on je ranije predstavljen u formi koncepta. Prvi je debitovao na Sajmu automobila u Šangaju, dok je I.D. Crozz II koncept debitovao u Frankfurtu 2017. godine. Drugi koncept je opisan kao naprednija i prefinjenija verzija električnog krosovera koji ima dva elektromotora. Elektromotor smešten na prednjoj osovini razvija 100 konjskih snaga (75 kW), dok je onaj smešten pozadi razvijao 201 konjsku snagu (150 KW).

Time je koncept model razvijao ukupno 301 konjsku snagu (225 kW). Zahvaljujući tome, on je dostizao maksimalnu brzinu od 180 km/h. Ono što je interesantnije jeste činjenica da je zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji kapaciteta 83 kWh ovaj model sa jednim punjenjem mogao da pređe i do 500 kilometara po NEDC ciklusu testiranja.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)