Datum:

15.10.2016. 20:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nissan S-Cargo nije nikada važio za atraktivan automobil, već za mali, japanski retro kombi. Proizvodio se od 1989. do 1991. Njegov neobičan dizajn bio je inpirisan Citroën 2CV Fourgonette dostavni kombijem, koji je imao ne baš laskav nadimak – Puž.

Kao da njegov izgled nije dovoljno upečatljiv, i ime ima priču iza sebe – S-Cargo je skraćenica za Small Cargo, a zapravo je u pitanju igra reči, jer je u izgovoru nalik na francusku reč “puž”. Tako da je Nissan stvarno napravio automobil koji se zove Puž. Što je još zanimljivije, to su uradili namerno.

Zahvaljujući Dagu DeMurou još uvek je očuvan (najmanje) jedan u SAD, a on ga je nabavio posredstvom jedne kompanije za uvoz. Napravljeno je ukupno 8.000 jedinica, što znači da je S-Cargo raritet, a još u vreme poručivanja, na premijeri Salona automobila u Tokiju 1988. godine, mogli su ga dobiti samo kupci za rezervacijama.

On ima čak dve dodatne opcije – dva kružna prozora na svakom panelu i elektronski panoramski krov. Nažalost, Dagova verzija je standardna.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)