Datum:

29.05.2016. 20:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanska kompanija Rimono predstavila je svoju viziju mobilnosti u budućnosti, u velikim i saobraćajno zagušenim gradovima.

Reč je 2.2 metra dugom električnom vozilu koje nosi isto ime kao i kompanija koja ga je napravila, što u prevodu sa japanskog znači “vozilo”. Njegova karoserija u potpunosti je napravljena od vodootporne tkanine; tačnije, od takozvanog poliester-pamuka koji se koristi za pravljenje cerada.

Iza ovog projekta stoji Kota Nezu, čovek koji je nedavno napravio čuveni drveni Toyota Setsuna koncept. Ovo vozilo pokreće 5-kilovatni (6.8 KS) električni motor, potpomognut 4-kilovatnom litijum-jonskom baterijom. Maksimalna brzina iznosi 45 km/h, a na jedno punjenje baterija može da pređe oko 50 km.

Kao što možete videti na slikama, u Rimonovu minimalistički opremljenu kabinu staju dve osobe. Vozilom se upravlja pomoću kormana, a deo opreme čini i iPad.

“Proizvodna verzija bi imala još lakše zamenljive baterije”, kaže Nezu. Još uvek nije zvanično potvrđeno da će ovo vozilo ući u proizvodnju, ali Nezu očekuje da će se to desiti na leto 2017.

rimono-ev1

rimono-ev4

rimono-ev3

rimono-ev2

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)