Datum:

28.10.2013. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2530 pregleda

Ruku na srce, i magla i led su zapravo voda, razlika je samo u agregatnom stanju. No dok na poledici lepo vidite kako i kuda kližete, u magli najčešće ne vidite ništa dok nije prekasno. Kao što nisu videli ni ovi nesrećnici.

Pogledajte ovaj poučan video lančanog sudara koji se prošle zime dogodio u Rusiji. Naravno, za vreme guste magle. Iako je zapravo običan snimak s dashcama, lepo pokazuje nekoliko bitnih stvari.

Prva je prilagođavanje brzine. Vozač vozila koje snima nije jurio i uspeo se zaustaviti pre nego je udario u auto ispred sebe. No to se ne bi moglo reći za sledećih nekoliko vozila. Prvo plavi kamion udara u vozila u susednoj traci, a pred kraj videa od udarca straga zdrma se i vozilo koje snima.

Druga je stvar ponašanje u lančanom sudaru. Je li bolje ostati u autu (i rizikovati nalet kamiona kao u videu) ili izaći napolje (i rizikovati nalet dok niste zaštićeni metalnom kabinom)? Šta biste vi uradili da se nađete u sredini lančanog sudara? Mi mislimo da nema pravila. Ako je sudar na autoputu gde svi voze brže, možda je bolje otrčati izvan puta, ali šta ako neko sleti?

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)