Datum:

02.05.2019. 9:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi Mercedes-GLS je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Njujorku. U ne tako dalekoj budućnosti, biće predstavljena i njegova AMG GLS 63 varijanta, koja će biti na vrhu ponude.

Prva verzija novog Mercedes-Benz GLS modela koja je predstavljena u Velikoj jabuci, bila je GLS 580 4Matic. Ovaj SUV poseduje četvorolitarski V8 agregat sa EQ Boost funkcijom. Takav pogonski sklop razvija 482 konjske snage i 700 Nm obrtnog momenta. Međutim, EQ Boost (starter-alternator) može razviti dodatnih 21 KS i 250 Nm obrtnog momenta u kratkim vremenskim intervalima.

Taj veliki SUV model iz Mercedsa koji razvija skoro 500 KS bi trebalo da zadovolji potrebe većine klijenata. Međutim, nijedan Mercedesov model neće moći da se takmiči sa AMG verzijom modela GLS 63. Pretpostavlja se da će taj SUV razvijati preko 600 konjskih snaga, te da će se naći u segmentu super SUV modela.

Kako bi nam dao uvid u to kako bi taj model mogao izgledati, J.B. Cars profil na instagramu je kreirao i podelio dve render fotografije ovog modela.

Na prednjem delu automobila ističe se AMG Panamericana maska (gril) i masivni usisnici za vazduh. Tu su i velike crne felne iza kojih se krivu crvena kočiona klešta. Na zadnjem delu automobila se ističe modifikovani branik sa detaljima od ugljenikovih vlakana, difuzor i četiri izduvne cevi.

Mercedes-AMG GLS 63 je model za kojim trenunto ne postoji velika potražnja na tržištu. Upravo iz tog razloga je BMW isključio mogućnost da kreira M verziju modela BMW X7. Međutim, za one koji traže veliki, performantni SUV, Mercedesov model će svakako biti pravi izbor.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)