Datum:

01.02.2018. 22:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Seat je poslednji u nizu proizvođača automobila koji je lansirao svoj performantni podbrend, nazvan jednostavno Cupra.

Prvi modeli ovog, sada samostalnog, podbrenda biće predstavljeni na Sajmu automobila u Ženevi, tokom marta, i svi će nositi logo Cupra.

Međutim, pre toga, proizvođač automobila iz Španije će održati specijalnu međunarodnu konferenciju za medije 22. februara, kako bi i zvanično predstavio svoj novi brend i tokom koje ćemo verovatno imati prilike da po prvi put vidimo nove modele.

Predstavnici kompanije su izjavili da je Cupra oduvek bila sportsko izražavanje Seata, i da je sada došlo vreme da to odeljenje dobije svoju autonomiju, svoj DNK i identitet, čime će postati zasebni entitet.

Jedini automobil sa oznakom Cupra trenutno je model Leon, kompaktni „hot hatch“ baziran na Golfu, sa čijom verzijom R deli i agregat. To znači da Leon Cupra poseduje dvolitarski TSI agregat sa četiri cilindra, koji proizvodi 296 konjskih snaga. Ograničena serija modela koja nosi ime Leon Cupra R ima deset konjskih snaga više.

U bliskoj budućnosti se očekuje da kroz tretman ovog brenda prođe i model Ateca u kojem će se takođe naći gore pomenuti agregat. Nakon njega na red će doći i kupe SUV model čija će proizvodnja početi 2020. godine.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)