Datum:

02.06.2018. 21:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon što je pre nedelju dana objavio da ne može da preporuči kupcima Model 3 zbog prevelikog zaustavnog put na testovima kočenja, američki Consumer Reports promenio je odluku posle fabričkog apdejta kojim je Tesla unapredio kočnice.

Consumer Reports (CR), koji već više od osam decenija testira i upoređuje proizvode na tržištu SAD, izneo je protekle sedmice negativno mišljenje o novom, jeftinijem električnom automobilu kompanije Tesla.

Ta organizacija prvobitno je navela da su uočene neke ozbiljne mane na Modelu 3, a jedna od njih bila je preveliki zaustavni put na testovima kočenja pri brzini od 60 milja na sat (96 km/h).

CR je tvrdio da je Modelu 3 potrebno 46,3 m da se potpuno zaustavi kada se kreće brzinom od 96 km/h, što je, prema njihovim rečima, “daleko lošiji rezultat” od svih savremenih putničkih automobila koje su testirali. Kako kažu, ovaj zaustavni put je, na primer, kraći svega 2,1 m u odnosu na popularni kamionet Ford F-150.

Iako su u Tesli u početku javno osporili ove navode, direktor kompanije, Ilon Mask, kasnije je obećao da će problem biti rešen. On je rekao da je u pripremi apdejt softvera i da u toj kompaniji “neće biti zadovoljni sve dok Model 3 ne pokaže bolje rezultate na testu kočenja od bilo kog uporedivog savremenog automobila”.

Nedelju dana kasnije, oglasio se Consumer Reports otkrivši da je pomenuti apdejt značajno unapredio rezultate na testu kočenja. Posle ponovljenog testiranja sa unapređenim softverom, Model 3 je prei brzini od 96 km/h uspeo da se zaustavi za svega 40,5 m, što je poboljšanje od 5,8 m u odnosu na prethodno merenje.

“Novi rezultat u potpunosti se uklapa u karakteristike tipičnih luksuznih automobila slične veličine”, saopštio je CR.

Nakon što je utvrdio da je kočenje unapređeno, CR je promenio prethodnu negativnu ocenu automobila i objavio da Model 3 sada može da dobije njihovu zvaničnu preporuku.

Ipak, ostale su neke zamerke sa prethodnog testiranja, kao što su isuviše tvrdo ogibljenje, buka od strujanja vazduha u vožnji i neudobna sedišta.

Mask je rekao da je Tesla već izvršio određene promene na automobilu kojima će biti rešeni i ti problemi, a CR će uskoro proveriti te tvdnje na unapređenom Modelu 3.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)