Datum:

15.12.2013. 17:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:


Statistika:

0 komentara 5904 pregleda

Mercedes CLA ima najbolju startnu prodaju od svih modela ovog proizvođača u poslednjih 20 godina na američkom tržištu, saopštila je ta kompanija. Pored dobre prodaje, novi kompaktni automobil doneo je Mercedesu i nove, mlađe kupce.

“Model CLA beleži izvanredne prodajne rezultate od kada se pojavio na tržištu u septembru”, kaže šef prodaje Mercedesa u SAD, Steve Cannon.

On je u obraćanju prodavcima Mercedesa u toj zemlji rekao da fabrika u mađarskom Kečkemetu radi punim kapacitetom i da narednih meseci ne mogu da računaju na povećanje isporuka novih automobila iz tog pogona.

Prema njegovim rečima, ako se nastavi postojeći nivo interesovanja za modelom CLA, proizvodnja će uspeti da zadovolji potražnju za ovim automobilom tek u julu 2014.

Mercedes CLA ne samo da je svojom prodajom doprineo da taj proizvođač poveća u novembru prednost nad konkurentskim BMW-om u SAD, već je u prodajne salone doveo novu, mlađu klijentelu. Prosečna starost kupaca Mercedesa CLA u Sjedinjenim Državama iznosi 46 godina, dok je kod C klase ona 54, a u čitavoj gami Mercedesovih modela čak 57 godina.

Od lansiranja na tržište u septembru 2013, zaključno sa novembrom, Mercedes je kupcima u SAD isporučio 10.828 primeraka ovog automobila.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)