Datum:

31.07.2012. 13:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6446 pregleda

Na svetu još uvek postoje automobili koji mogu da vas vrate u vreme kada internet nije postojao, ljudi su bili strpljiviji i život je generalno imao opušteniji tempo nego danas. Ne govorimo o pravim teleport mašinama, već o automobilima koji nas svojim duhom vraćaju u vreme iz kog potiču.

Takav je jedan od GT reprezentativaca svog vremena – Citroen SM. Automobil tako savršenog oblika, da vam brisači za njega nisu bili potrebni, jer su kišne kapi klizele po njegovoj površini. Pored oblika, Maseratijev motor uparen sa petostepenim ručnim menjačem, veoma sofisticirano vešanje i moderna unutrašnjost činile su ga posebnim. Sedamdesetih godina prošlog veka bio je nov i predstavljao je alternativu GT ponudama glavnih italijanskih proizvođača kada je reč i o tehnologiji i o izgledu.

Danas se stvari menjaju, te proizvođači svoje automobile opremaju motorima i platformama razvijanim u partnerstvu sa drugim kompanijama, pa se oni vrlo često preklapaju. Sada je potrebno biti prilično dubokog džepa kako biste sebi priuštili automobil ispred svog vremena kakav je svojevremeno bio SM.

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)