Datum:

01.09.2016. 22:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Salon automobila u Parizu je udaljen mesec dana, a Citroen je odlučio da već sada predstavi svoj CXperience koncept. Reč je o dugačkom, niskom i širokom karavanu proporcija jednog Cadillaca. Bez obzira na to, dizajnerski jezik je jasno francuski, sa konkavnim zadnjim prozorima i volanom sa jednim paokom. Iz kompanije javljaju da je ovaj karavan vesnik planiranog Citroenovog poteza da se pozicionira više na tržištu, i ukoliko dođe do serijskog modela, on će se staviti naspram Volvoa V90.

Nastavljajući klasičnu Citroenovu temu, CXperience dolazi sa čitavim nizom nekonvencionalnih detalja, uz veliki akcenat na komforu. Najinteresantniji element je info-zabavni sistem. Francuska marka je svako sedište opremila sopstvenim kompletom zvučnika i mikrofona. Ovo putnicima nudi različite opcije. Oni mogu da komuniciraju sa drugima uz pojačan zvuk, nešto poput Toyota Easy Speak sistema, a mogu da odaberu omiljenu muziku i ignorišu ostale u kabini. Ovo zvuči kao sjajna ideja, mada bi implementacija mogla da bude problematična. Ukoliko zvučnici nisu podešeni na taj način da izoluju zvuk od ostalih, rezultat može biti kakofonija neartikulisanih zvukova.

U najgorem slučaju, to bi upropastilo prijatnu atmosferu, koju je Citroen predvideo za ovaj koncept. Kompanija čak opisuje enterijer kao kao „luku ugodnog osećaja, gde se putnici mogu opustiti i osloboditi pritiska“. Da bi kreirao ovakav ambijent, Citroen je kabinu oplemenio orahovinom i limun žutim tapacirungom. Ogibljenje dolazi u vidu najmodernijeg hidrauličnog sistema uz sedišta sa memorijskom penom, da bi se obezbedila vožnja „kao po oblacima“. Zahvaljujući „plug-in“ hibridnom pogonskom sistemu, gotovo 70 kilometara se može uživati u tihoj vožnji na električni pogon.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)