Datum:

07.02.2017. 19:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Najnoviji krosover koji stiže iz Citroena zove se C-Aircross. Debitovaće idućeg meseca na Salonu automobila u Ženevi.

Ovaj koncept zapravo je prikaz naredne generacije C3 Picasso modela, koji od MPV-ja postaje SUV, a u prodaji bi trebalo da se nađe u drugoj polovini ove godine.

C-Aircross je 4.15 metara dug, odnosno 1.74 m širok i 1.63 m visok, što je prilično nalik na dimenzije Nissan Juke-a. Kada je reč o dizajnu, on je inspirisan poslednjom generacijom C3 modela, kao i C4 Cactusom. Njegova prednji deo je izdignutiji, a tu su, između ostalog, i novi branici i blatobrani, DRL-ovi integrisani u rešetku, prednji ventilacioni otvori na braniku i zadnji difuzor.

Novi Citroen C-Aircross koncept dolazi sa dve bočne kamere koje zamenjuju spoljašnje retrovizore, panoramskim krovom i vratima koja se otvaraju ka zadnjem delu radi lakšeg ulaska i izlaska (što smo videli na Aircross i CXperience konceptima). Kabina izgleda futuristički, sa sivo-narandžastom kolor šemom, head-up vision displejem i 12-inčnim centralno pozicioniranim tačskrinom.

Druge opcije koje će ovo vozilo imati su 3D navigacioni sistem sa glasovnim prepoznavanjem, Mirror Screen, ConnectedCam, “Share with U” aplikacijom, prednjim i zadnjim naslonima za glavu sa ugrađenim mikrofonima i zvučnicima, uz mogućnosti bežičnog punjenja smartfona.

Kao i naredna generacija C3 Picassa, novi C-Aircross koncept nema pogon na sva četiri točka. Umesto toga, Citroen ga je opremio Grip Control sistemom koji mu obezbeđuje kretanja sa lakoćom na brojnim terenima, sa pet modova vožnje: Standard, Sand, Off-Road, Snow i ESP Off.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)