Datum:

08.09.2017. 10:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Povodom Evropske nedelje mobilnosti, u sredu, 20. septembra 2017. godine, od 12:00 do 14:30h, održaće se predavanja u maloj sali Gradske uprave u Pančevu.

Svake godine od 16. do 22. septembra obeležava se najveći događaj posvećen održivoj mobilnosti tj. Evropske nedelje mobilnosti. Korišćenjem zajedničkih vidova prevoza možemo smanjiti ne samo naše troškove već i emisiju ugljen dioksida.

Smart tehnologije, kao što su aplikacije i on-line platforme, već nam pomažu da učinimo našu mobilnost efikasnijom, štede novac i pomažu u zaštiti životne sredine. Nove aplikacije olakšavaju i našu zajedničku mobilnost. Istraživanja pokazuju da prihvatanje zajedničke mobilnosti može pozitivno uticati na naše gradove.

Na predavanju će biti više reči o carpooling-u, carsharing-u, bikesharing-u i drugim alternativnim vidovima prevoza koji su tek počeli da se koriste u Srbiji dok se sve više koriste u mnogim evropskim gradovima. Predavanje uključuje i demonstraciju na jednom ekološkom vozilu koje će biti izloženo na platou ispred Gradske uprave.

Autor: Dejan Radivojev, Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)