Datum:

05.06.2012. 10:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5953 pregleda

Chevrolet je u ponedeljak 4. juna objavio partnerstvo sa projektom “Jedan svet fudbala”, u okviru kojeg će tokom tri godine biti donirano milion i po fudbalskih lopti. Lopte su namenjene mladima koji žive u ratnim zonama, izbegličkim kampovima, područjima prirodnih katastrofa i drugim ugroženim zajednicama širom sveta.

Akcija će biti realizovana kroz globalnu mrežu organizacija posvećenih osposobljavanju budućih generacija fudbalera. U Chevroletu su se uključili u ovaj projekat jer smatraju da fudbal može da utiče na život i dovede do pozitivnih promena širom sveta.

Organizacija “Jedan svet fudbala” osnovana je 2010. godine uz ključnu podršku poznatog muzičara Stinga.

Od svog nastanka podeljeno je preko 525.000 fudbalskih lopti u 137 zemalja širom sveta. Reč je o praktično neuništivim loptama koju nije potrebno napumpati i koje se nikada ne izduvavavaju, čak ni kada se probuše.

Zainteresovani pojedinci takođe mogu da kupe fudbalsku loptu u okviru programa “Kupi jednu, pokloni jednu” na vebsajtu projekta “Jedan svet fudbala”.

Kupovina lopte povlači sa sobom donaciju još jedne lopte organizacijama koje rade u ugroženim zajednicama širom sveta. Oni koji žele samo da doniraju ili da kupe lopte za svoje organizaicje to mogu takođe da učine na istom vebsajtu.

Podrška Chevroleta deo je globalne fudbalske inicijative unutar kompanije koja uključuje i nedavno sponzorstvo fudbalskog kluba Manchester United.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)