Datum:

14.01.2017. 14:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iz nekog – za sada nepoznatog – razloga, Chevrolet je za sada odlučio da ne predstavi dugoočekivani Corvette ZR1 model sa 2018. godinu. Očekivalo se da će se njegova premijera održati u Detroitu, ali je ovaj proizvođač odlučio da u centru pažnje na ovom važnom automobilskom događaju ipak bude novi Traverse.

Šta god bio pravi razlog, veruje se da će Chevrolet uskoro kompletirati proizvodni ciklus ZR1 modela, što bi moglo da znači da će on svakako uskoro biti predstavljen, možda na Rolex 24 događaju u Dajtoni krajem januara.

Međutim, mogu se čuti za sada još uvek neproverene informacija da se premijera novog ZR1 modela neće održati sve to avgusta, kada se održava Continental Tire Road Race Showcase događaj u SAD.

Teško je reći zašto bi se ovaj američki brend odlučio za ovakav događaj umesto za salon automobila poput njujorškog, ali ako to učini, razlog može ležati u nastojanju da istakne trkačke osobine nove generacije Corvette.

Novi ZR1 model će se na tržištu naći 2018. godine, sa novim motorom: umesto 6.2-litarskog superpunjeniog V9 iz Z06 modela, imaće twin-turbo LT5 V8 motor sa više od 700 konjskih snaga.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)