Datum:

11.08.2011. 22:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6550 pregleda

Nekoliko stotina automobila izgorelo je u velikom požaru koji je u sredu, 10. avgusta, zahvatio parking carinskog skladišta “Zetatransa”, na periferiji Podgorice. Pomenuta vozila nalazila su se na tom placu jer su ranije oduzeta od strane Uprave carine Crne Gore.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić kazao je da je u gašenju požara učestvovalo više od 30 vatrogasnih vozila iz više crnogorskih gradova, a pomogli su i pripadnici crnogorske vojske.

On je novinarima rekao da je jak severni vetar znatno otežavao posao vatrogascima i naveo da su vatrogasne ekipe tokom dana intervenisale na više od 30 lokacija u Podgorici.

Pješčić smatra da je ljudski faktor najčešći izrok tih požara. “Ne bi se reklo da su svi ti požari izazvani slučajno, već da iza njih stoji ljudski faktor”, zaključio je on.

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da će tek u četvrtak ujutro obaviti uviđaj, ali kako su kazali, ne postoji za sada sumnja da je požar podmetnut.

Pucala su stakla, letele haube, a požar je zahvatio i jedno vozilo vatrogasne jedinice, koje su vatrogasci uspjeli da spasu. Policija nije dala očevicima da se približe mestu gde su gorela vozila.

Veliki crni dim prekrio je čitavu Zetsku ravnicu sve do Skadarskog jezera, a požar se proširio sa travnate površine na parking, gde su se nalazili zaplenjeni automobili.

Zoran Begović, pomoćnik ministra za civilnu bezbjednost i vanredne situacije, kazao je da su brzo intervenisali, da je požar mogao da se proširi na vinograde “Plantaža”, što bi uzrokovalo veliki gubitak.

“Prema mojim informacijama tamo se nalazi veliki broj vozila, skladište od milion litara goriva, a da ne pričam o plantažama, bogatstvu koje je moglo da ga nema”, rekao je Begović, dodavši da još ne znaju koliko je vozila bilo na površini koja je zahvaćena požarom.

Požar ugašen nakon dva sata

Požar koji je izbio oko 15.30 sati lokalizovan je nakon dva sata, rekao je šef sektora za zaštitu od požara u Službi zaštite Vidak Đelević.

Ivana Medojević, čije je vozilo Suzuki zaplenjeno, kazala je da je na parkingu bilo preko sto vozila, što automobila, kamiona, motora, kombi vozila.

Ona je čekala sa nevericom da vidi da li je njeno vozilo izgorelo u stihiji, a oduzeto joj je jer nije bilo registrovano.

Izvor: Vijesti/Preneto sa: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)