Datum:

21.05.2015. 16:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2988 pregleda

Novi “ford mondeo”, koji pobuđuje veliko interesovanje u Evropi, stigao je i na tržište Srbije, posredstvom uvoznika “Grand motorsa”.

Ova limuzina, koja po svemu već pripada D segmentu (čitaj: premijum segmentu), krcata je najsavremenijom tehnologijom.

Tu su adaptivna LED svetla, koja noćne vožnje čine lakšim, aktivni sistem pomoći pri parkiranju, mogućnost paralelnog parkiranja i isparkiravanja i uporednog parkiranja, sigurnosni pojasevi sa vazdušnim jastucima na zadnjim sedištima, kao i napredni SYNC sistem druge generacije.

Prvi u Evropi, najnoviji “mondeo” lansira vrhunska tehnološka dostignuća poput “ford” LED adaptivnih farova i aktivnog sistema za parkiranje, koji čine da vožnja postane jedinstveno iskustvo. “Mondeo”, takođe, nudi i novi “ford” SYNC sistem druge generacije sa ekranom od osam inča osetljivim na dodir za lakšu upotrebu.

Potpuno nova “mondeo” adaptivna LED svetla koriste dnevno svetlo – oponašaju njegovu bistrinu pomoću prednjeg sistema lampi, prilagođavajući ugao prednjih svetala i njihov intenzitet kako bi se svetlost njegovih farova prilagodila okruženju. Ovaj sistem može da odabere jednu od sedam mogućnosti podešavanja u skladu sa brzinom kojom se kreće automobil, uslovima spoljnog svetla, u zavisnosti od ugla upravljanja, udaljenosti od vozila…

BROJKE
125 ks razvija 1.0 ekobust motor
200 km na čas je maksimalna brzina
5,1 litar je prosečna potrošnja

Unapređena verzija aktivnog asistiranja pri parkiranju, sa mogućnošću vertikalnog parkiranja, omogućava vozačima da uoče mala odgovarajuća mesta, da idu unazad bez korišćenja ruku, kao i da se parkiraju na mesta koja su paralelno uz put ili im je pristup ograničen drugim automobilima.

Najjeftiniji benzinac košta 21.000 a najjeftinija dizel verzija 23.500 evra. 

Traži restorane

SYNC sistem druge generacije omogućava vozačima da njime upravljaju unutar vozila, koristeći jednostavne zvučne komande i ekran od osam inča u visokoj rezoluciji. Povezivanje je moguće uz pomoć Bluetooth konekcije, USB kabla i SD kartica.

Jednostavno, uz pritisak na zvučno dugme i izgovor glasovne komande poput “Gladan sam”, sistem će ponuditi listu restorana koji se nalaze u blizini, a nakon toga sistem će, konekcijom putem telefona, pozvati restoran i rezervisati sto.

ford-mondeo-1

 

Novi pojasevi

“Fordov” sigurnosni pojas na naduvavanje je konstruisan tako da umanji povrede glave, vrata i grudnog koša putnika na zadnjim sedištima, najčešće dece i starijih osoba koje su podložnije povredama prilikom takvih nezgoda. U slučaju nesreće, pojas se rapidno širi kako bi raspršio (disperzovao) silinu udara i postigao čak do pet puta jaču zaštitu ugroženih putnika u poređenju sa klasičnim sigurnosnim pojasom.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)