Datum:

14.04.2013. 18:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3364 pregleda

Mercedes se udružio sa nekoliko fakultetskih profesora kako bi kreirao svoju viziju buduće – utopije.

Dizajniran tako da prati društvene trendove u svojoj ranoj fazi, projekat koji se baš tako i zove – “Utopia”, objedinjuje “autentičnost, iskrenost i jedinstvenost”. Holger Hucenlob – direktor za napredni i “pametni” dizajn Mercedes-Benza u Nemačkoj, kreirao je četiri scenarija futurističke mobilnosti koji se zovu “Zauzvrat gradu”, “Dvostuka svrha”, “Mobilna revolucija” i “Carhitecutre” (igra reči nastala spajanjem reči “automobil” (eng. “car”) i “arhitektura” (eng. “architecture”).

Tako “Zauzvrat gradu” koncept usvaja filantropski pristup kako bi ljudima ponudio pozitivniju percepciju automobila. Kao deo ove ideje, senzori automobila prikupljaju informacije i šalju ih celoj zajednici. Na primer, Mercedes kaže da bi parkiran automobil mogao da obaveštava decu o tome kada je bezbedno da pređu put.

Koncept “Dvostruka svhra” zamišlja automobile kao izvore prihoda. Vlasnici bi svoje automobile mogli da voze do posla i nazad, a da oni u međuvremenu budu dostupni kao autonomni taksi.

Tu je i “Mobilna revolucija”, koja gradske puteve deli u četiri različita “prstena” na kojima je dozvoljeno voziti jedinstvenim brzinama. Ovakav koncept zvuči neobično, a njegov sastavni deo bili bi inovativni sistemi prevoza koji bi omogućavali i podzemni transport.

I poslednji – “Carchitecture” – predstavlja mešavinu automobila i arhitekture. Tako bi vaš automobil i vaša kuća imali simbiotsku vezu, s obzirom da bi automobil obezbeđivao struju za kuću.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)