Datum:

07.09.2015. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3283 pregleda

Odluka o izvozu automobila kompanije „Fijat“ u Rusiju i dalje se čeka iako je Moskva izrazila spremnost da se taj projekat realizuje, izjavio je za Sputnjik ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

On je objasnio da se to pitanje usaglašava u okviru Evroazijske ekonomske unije (EAU) s obzirom da je za tako nešto neophodna saglasnost i ostalih članica, među kojima su i Kazahstan i Belorusija.

Prema njegovim rečima, pitanja u vezi sa bescarinskim uvozom ili izvozom u Evroazijskoj ekonomskoj uniji rešavaju se konsenzusom.

„Pozitivno je što je srpski predsednik Tomislav Nikolić tokom posete Kazahstanu razmotrio to pitanje sa rukovodstvom te zemlje. Tržište Evroazijske ekonomske unije je prilično veliko i postoji niz primera uspešne saradnje sa mnogim zemljama, a samim tim postoji prostor i za srpske ’fijate‘“, istakao je Čepurin.

Ruski ambasador je upozorio da se u poslednje vreme u Rusiji beleži pad potražnje za automobilima, međutim sa vremenom će se tendencija rasta tržišta vratiti, a „fijat 500L“ svakako može da bude interesantan za tržišta zemalja-članica Evroazijske ekonomske unije.

Ruski ambasador je dodao da realizacija ovog projekta može da bude uzajamno korisna i da je neophodno ići korak po korak u toj realizaciji, a da u budućnosti obimi isporuke mogu biti i povećavani.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)