Datum:

24.11.2016. 13:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Septembra prošle godine, tokom Salona automobila u Parizu, CEO Volkswagena Herbert Dis rekao je novinarima da ovaj nemački proizvođač ne odustaje od dizel tehnologije, uprkos Dizelgejtu i da će nastaviti da nudi takve modele u SAD.

Čini se da ovo više ne važi, pošto Rojters prenosi da je Dis juče potvrdio da se automobili sa dizel pogonom neće vraćati na američko tržište, što je predviđeno restrukturisanim globalnim biznis planom ove kompanije.

Pre nedelju dana CEO Volkswagen grupe u Americi Hinrič Vobken rekao je da ni on ne misli da će se dizeli, koji su u jednom trenutku činili oko četvrtine ostvarene prodaje, vratiti.

“Emisioni standardni će u narednim godinama postajati stroži i stroži,” kaže Vobken. “Zašto ne biste stavili novac i investirali u zadovoljavanje tih standarda, zašto ne biste stavili novac tamo gde je budućnost?”, pitao je Vobken na temu novog fokusa Volkswagena na električna vozila.

Sporni emisioni uređaji instalirani sa 2.0-litarskim TDI motorima koštali su Volkswagen mnogo. Samo u SAD, sa oko pola miliona vlasnika postignuta je nagodba u vrednosti od 14.7 milijardi dolara, kao i sa kalifornijskim zakonodavcima nakon priznanja da je počinjena ilegalna radnja.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)