Datum:

26.12.2015. 14:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2643 pregleda

Tehnologija autonomne vožnje trenutno je u usponu, ali većina proizvođača automobila svesna je da je njena šira upotreba barem još nekoliko godina daleko. Međutim, sa time se ne slaže CEO kompanije Tesla Motors, koji smatra da je prvi autonoman automobil samo dve godine udaljen od sadašnjosti.

Mask je u intervjuu za Fortune izjavio: “Mislim da imam sve delove, a sada je potrebno unaprediti ih, staviti ih na pravo mesto i pobrinuti se da rade u različitim sredinama – i onda smo završili.”

I dok Tesla možda stvarno ima sve što je potrebno za lansiranje potpuno autonomnog vozila za dve godine, Mask priznaje da državni regulatori možda još uvek nisu spremni za ovakvu promenu. On kaže da bi proces odobravanja ovakvih vozila mogao da traje između jedne i pet godina.

Tokom tok vremena, Mask predlaže da ovakvi automobili koriste prikupljene podatke kako bi se utvrdilo da li bi ova vozila mogla da učestvuju u saobraćajnim nesrećama. Kada se prikupi dovoljno podataka i kada postane i statistički jasno da su ona bezbednija za vožnju, onda bi i regulatorna tela mogla da budu dovoljno sigurna u to šta donose autonomna vozila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)