Datum:

06.12.2016. 19:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iako su se prethodnih godina mogle čuti brojne, manje ili više proverene informacije o novom sportskom automobilu iz Mazde, nazvanom RX-9 i zasnovanom na RX-Vision konceptu, od toga izgleda neće biti ništa.

Tokom intervjua za Automotive News, izvršni direktor Mazde Masamiči Kogai rekao je da ova kompanija nema planove o pravljenju sportskog automobila većeg od MX-5 Miata modela.

Na pitanje o nasledniku RX-8 modela, Kogai je rekao da je misli da je u opticaju sportski automobil, sa 1.5-litarskim ili 2.0-litarskim konvencionalnim motorom, koji bi se sa svojom snagom i ubrzanjem sigurno dopao brojnim kupcima.

Iako u planovima ne postoji novi sportski automobil sa rotacionim motorom, Kogai kaže da ideju o ovom motoru još uvek ne treba u potpunosti napustiti: “Ako bismo ponovo započeli proizvodnju rotacionog motora, morali bismo da se uverimo da on neće imati kratak životni vek. Moramo se prilagoditi budućim emisionim standardima. Naše odeljenje za istraživanje i razvoj još uvek se bavi aktivnostima koje za cilj imaju prevazilaženje problema sa emisijama štetnih gasova i štednjom goriva.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)