Datum:

16.03.2012. 22:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4740 pregleda

Cene goriva ne znaju za granice. I u četvrtak je nastavljen višednevni trend poskupljenja pa je litar evrodizela premašio 150 dinara i na pojedinim pumpama se prodavao i za 151,90 dinara. U stopu ga prati “evropremijum BMB 95”, dok veliko ogorčenje vozača izaziva cena TNG, popularnog auto-plina, koji se potpuno oteo kontroli pa je u četvrtak prodavan i za 79,90 dinara za litar.

– Vlada Srbije analizira okolnosti u vezi sa cenom goriva u Srbiji i ukoliko bude potrebno preduzeće odgovarajuće mere – rekao je u četvrtak Dušan Petrović, ministar trgovine. – Imali smo ozbiljan razgovor sa direktorom NIS, a znate da se ne libim da predložim Vladi sve mere da bi ispravili situaciju do koje je došlo zbog nečijeg nelegitimnog ponašanja na tržištu.

Prodaja naftnih derivata na najvećim prestoničkim pumpama opala je u četvrtak za 10 do 15 odsto. Gotovo da nije bilo benzinske stanice, koja nije zabeležila pad prodaje, ali to je, pričaju zaposleni, samo nastavak trenda od Nove godine. Poziv na bojkot u Nišu je imao mlak odziv. Gorivo se kupovalo, odnosno prodavalo kao i do sada. Na čačanskim benzinskim pumpama u četvrtak je bio neznatno smanjen promet, tek oko dva do tri odsto manje u odnosu na prethodni dan, mada pumpadžije ističu da se već duže vreme drastično manje novca sliva u njihove kase, nego ranije. Novosadske benzinske pumpe nisu “osetile” poziv na bojkot kupovine goriva. Prema rečima zaposlenih, promet je bio uobičajen, kao i prethodnih dana.

Prazne pumpe

Čini se da je bojkot najviše uspeo u Jagodini. U “najfrekventnijem” periodu, od deset do 12 sati, šest gradskih pumpi bilo je gotovo prazno.

– Bojkot nije potpun, što je i razumljivo jer Jagodina nema razvijen gradski saobraćaj – kažu prodavci na ovim pumpama.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)