Datum:

04.07.2014. 16:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4865 pregleda

Svako povećanje cena obaveznog auto-osiguranja veće od pet odsto mora javno da se obrazloži. A drastično jučerašnje poskupljenje od 45 odsto niko nije obrazložio.

To kaže Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta. Stručnjaku koji je izneo ubedljive podatke u korist teze da su postojali svi uslovi da osiguranje pojeftini, smeta i konspiracija koja prati ceo slučaj i kartelski dogovor između osiguravajućih kuća, kao i potez Narodne banke Srbije koja je novi cenovnik odobrila. – Morali bi da se preispitaju razlozi za poskupljenje – tvrdi Vujanić.

Zahtev Udruženja osiguravača Narodna banka je odobrila u aprilu, sa početkom primene za 90 dana, odnosno 1. jula. Ipak, javnost je za poskupljenje saznala tek sredinom juna, petnaestak dana pre stupanja nove cene na snagu. Iako je pitanje drastičnog povećanja minimalne premije pokrenulo višestruke osude te odluke, niko u Narodnoj banci još nije objasnio koji ih je tačno argument Udruženja osiguravača ubedio da je ono neophodno.

Zanimljivo je da je tada NBS odbila povećanje od 20 odsto, a da je samo godinu i po dana kasnije dala zeleno svetlo za duplo veći skok cene.

– Ako se nešto drugo želi pokriti premijom osiguranja, onda je moje pitanje, kao vozača, zašto bi vozači snosili troškove nekih drugih šteta koje se pojavljuju na ovim prostorima – kaže Vujanić.

Kartelsko dogovaranje cena zabranjeno je Zakonom o zaštiti konkurencije, ali su osiguravajuće kuće uspele da u Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju proguraju član koji im to, ipak, dozvoljava, pa su, drugi put od tada, udruženja dogovorila minimalnu cenu premije koja je ista za sve kuće.

Taj zakon usvojen je u julu 2009. godine, a nacrt je radila Narodna banka Srbije, sektor za nadzor nad radom osiguravajućih društava. Odredba, koja je u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti konkurencije, najpre je prošla kroz službe Ministarstva finansija ministarke Diane Dragutinović, a zatim je zakon usvojila Skupština.

Ta odredba je omogućila da se osiguravači udruže u kartel.

– Ono što je neverovatno je to što su i zakonodavci znali da je takva odredba suprotna pravilima koja važe u zemljama EU i svim razvijenim zemljama. Zato u zakonu piše da će ta odredba važiti prva tri meseca po ulasku Srbije u EU, kada će ukidanje konkurencije opet biti zabranjeno. Kako objasniti da se jedna takva odredba našla u zakonu, ako ne lobiranjem određene grupe – kaže Čedomir Radojčić iz Komisije za zaštitu konkurencije.

Zaboravili komisiju

U Komisiji za zaštitu konkurencije objašnjavaju za „Blic“ da privrednici često lobiraju za zakonska rešenja koja im odgovaraju i da u tome najčešće i uspevaju. Problem je u tome što Vlada i ministarstva od Komisije ne traže mišljenje o nacrtima zakona.

Autor: Gorica Avalić, Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)