Datum:

01.01.2017. 20:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Caterham navodno namerava da pravi sportske automobile zasnovane na nesuđenom C120 konceptu koji je razvijen uz pomoć Alpine.

Direktor Caterhama Grehem Mekdonald je za Autocar otkrio da se ovaj proizvođač sportskih automobila gotovo oprostio od C120 projekta nakon što je odnos sa Renaultom zahladneo, ali da bi, ukoliko se pronađe novi partner, on mogao biti oživljen.

Nova, praktična Caterhamova vozila povećaće privlačnost ovog brenda i biće pozicioniran ispod čuveno Seven modela.

Mekdonald je u ime ove kompanije rekao da bi oni voleli da prave sporske automobile, ali kada bi se Seven pojavio na novim, rastućim tržištima, ne bi bio prepoznat kao ono što jeste i to zbog svog izgleda. Oživljeni C120 projekat trebalo bi da ima motor od drugog proizvođača, a to sigurno neće biti Fordov EcoBoost, uprkos tome što je imaju odlična iskustva sa motorima ovog američkog brenda. Kao i većina novih sportskih automobila, ovaj će imati atmosferski motor.

“Seven je star 60 godina i iako ga volimo i poštujemo, moramo misliti na budućnost. Važno je imati pravi motor i pravi proizvod za naše kupce. On mora imati Caterhamov DNK. Pregovaramo sa Fordom i drugim proizvođačima,” rekao je Grejem Mekdonald.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)