Datum:

11.05.2017. 13:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Odnos Amerike ka dizel motorima trenutno je prilično komplikovan, ali Evropa u vezi sa njima nema nikakve dileme.

Toga je svestan Cadillac, koji smatra da nedostatak dizelaša uklanja njihove šanse da postanu više od niše na evropskom tržištu. Ova kompanija nameravala je da reši ovaj problem kroz saradnju sa Opelom, ali taj nemački brend nedavno je prodat PSA grupi i time je pitanje Cadillacovih dizelaša doveden u pitanje.

Car & Driver prenosi da su četvorocilindarski i šestocilindarski dizel motori bezbedni, dok su General Motors i PSA navodno postigli dogovor u kom se budućim Opelovim modelima osigurava korišćenje novih dizel motora.

Za sada je nepoznato o kakvim motorima je reč, a očekuje se da će se isti naći i u nekoliko najavljenih Cadillacovih krosovera, uključujući i XT4 (na slikama).

Ovi motori mogli bi se u ponudi naći i u SAD, ali o tome za sada nema nikakvih informacija. Cadillac posmatra svoju konkurenciju, a BMW je već potvrdio svoje namere o lansiranju novog dizelaša Serije 5 u Americi. I Audi i Porsche već su nagovestili da žele da vrate dizel motore, dok je Mercedes trenutno van igre, pošto su nedavno odbijeni za odobrenje za prodaju modela za 2017. godinu sa dizel motorima.

Foto: CarPix/CarScoops

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)