Datum:

02.10.2014. 10:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3846 pregleda

„Sitroen“ za salon u Parizu priprema konceptno vozilo. „Kros“ verzija najmanjeg modela spremna za serijsku proizvodnju. Odstojanje od tla povećano je za 15 milimetara, što govori o nameri „Sitroena“ da napravi mali SUV.

Na predstojećem auto-salonu u Parizu, na domaćem terenu, posebnu pažnju posetilaca i stručne javnosti izazvaće „Sitroen“ koji će, između ostalih noviteta, izložiti i zanimljiv koncept „urban rajd“ zasnovan na modelu „C1“.

„Sitroenovo“ novo čedo imaće sve odlike krosovera i naravno znatno povišen klirens (odstojanje od tla), pa će biti veoma zanimljiv i za naše vozače navikle na „kratere“ na putevima i u centru Beograda.

Niko ne sumnja da je Francuze na ovaj potez podstaklo i predstavljanje „opel adama roksa“, prvog malog, gradskog terenca koji je već, samo mesec dana po premijernom prikazivanju, postao veliki hit među mlađim vozačima Evrope.

– Smatramo da novi C1 ima potencijal da se od njega napravi vozilo namenjeno onima koji bi želeli da se njihov automobil razlikuje od drugih.

Kao rezultat toga nastao je koncept „Urban Ride“ – kažu u ovom francuskom gigantu.

„C1 Urban Rajd“ ima sve one elemente prisutne na eksterijeru savremenih „krosover“ modela, uključujući zaštitnu plastičnu oplatu na donjim delovima vozila i drugačije branike u odnosu na produkcijski C1.

Osim toga, na automobil su montirane atraktivne alu-felne i šire gume, a klirens je povećan za 15 mm, tako da je „urban rajd“ praktičan i kao auto s kojim se može sići sa asfalta.

Koncept ima i pomični platneni krov, kao na modelu „sitroen DS3 kabrio“.

auto-urban-MALA

„Sitroen“ planira da na sajmu automobila u Parizu opipa puls publike i sazna šta posetioci i ljubitelji ove auto-marke misle o konceptu C1 urban rajd“.

Sudeći po tome da ovaj koncept već izgleda kao pretprodukcijski automobil, „Sitroen“ je blizu odluke o njegovoj serijskoj proizvodnji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)